Sejur in Cuba
Cuba, locul de intalnire dintre Golful Mexic si Oceanul Atlantic
Cuba (oficial Republica Cuba) este cea mai populata insula din Marea Caraibelor, avand si suprafata cea mai mare si este alcatuita din insula principala Cuba si 4 arhipelaguri: Colorados (coasta de nord-vest), Sabana-Camagüey (coasta nord-centrala), Jardines de la Reina (coasta sud-centrala), Canarreos (coasta de sud-vest).
Intreg teritoriul este divizat in 15 provincii si municipalitati. Cuba este situata la confluenta Golfului Mexic cu Oceanul Atlantic.
Havana este cel mai mare oras si capitala insulei, urmat de orasul Santiago de Cuba. Limba oficiala este limba spaniola.
Cuba sau influenta multipla
Pornind de la radacinile istorice ale insulei, „Cuba” provine din limba Taino, care ar putea insemna „unde pamantul fertil abunda”=”cubao”, „loc minunat”=”coabana”. Insula si-a conturat si dezvoltat traditiile si obiceiurile imbinand diverse surse culturale: populatiile stravechi aborigene Taino si Ciboney, perioada colonialismului spaniol, cea a sclavagismului african, precum si pozitionarea sa in apropierea Statelor Unite.
Muzica, forma de expresie culturala cubaneza
Muzica defineste mare parte din cultura acestei tari, fiind cea mai cunoscuta forma de expresie si manifestare. Stilul de baza este „Son”, care a constituit punct de origine pentru multe stiluri muzicale celebre: salsa, rumba, mambo, cha-cha-cha. „Tres” este un alt stil muzical creat in Cuba.
Asadar, alegand un sejur in Cuba, veti avea parte de o experienta inedita: plaja pe ritmuri de dans.
Invitatie la a descoperi insula „altfel”
- plimbare matinala in Havana Vieja cand orasul se trzeste
- vizita la Tropicana (celebrul club frecventat de ex-Mafia nationala)
- surprinde un dans traditional Afro-Cubanez spontan
- participa la o seara muzicala de concert live muzica cubaneza
- vizita la fermele locale; descopera pietele traditonale
- bucurati-va de savoarea fructelor locale care abunda, servind din multitudinea cocktailurilor (si nu ratati desigur, celebrele cocktailuri nationale „Cuba Libre” si „Mojito”)